Den gode kop kaffe

Den gode kop kaffe

Kaffe er en varm drik lavet på tørrede, ristede og malede kaffebønne. Der er mange måder at brygge kaffe på, men de mest populære metoder er stempelkaffe, kaffemaskine, pulverkaffe og kapsel kaffemaskine.
Stempelkaffe anvendes ofte på caféer og laves i en stempelkande, hvor kaffegrumset filtreres fra.
Filterkaffe er typisk den metode der bruges hjemme i de danske hjem og brygges på en kaffemaskine. Her puttes kaffen i filter og varmt vand hældes over og løber ned i kanden under.
Pulverkaffe er løsning for personer der kun en sjælden gang drikker det eller hvor det skal gå virkelig stærkt, som er frysetørrede kaffebønner som hældes over med kogende vand, hvorefter kaffen opløses og er klar.
Kapsel kaffemaskinen er den nyeste måde at brygge kaffe på, hvor der brygges nøjagtig den kop der skal bruges. Her er kaffen også i et lille filter, som lægges i maskinen og vandet presses igennem og ned i koppen.
Fælles for alle metoderne er, at mens kaffen brygges bredes en fantastisk aroma i rummet omkring. Den færdige kaffe er en sort varm drik, som enten kan nydes ren, eller med mælk og sukker. Kaffen kan nydes to-stay or to-go og bliver for mange hurtigt en god ven i nøden.

Kaffens gode egenskaber og kvalitet

Kaffe er en koffeinrig og kaloriefattig drik, hvorfor mange drikker den for at vågne op om morgenen. Herudover har kaffe i moderate mængder også en masse sundhedsmæssige fordele, blandt andet såsom at skærpe hjernen, samt det er forebyggende mod type-2 diabetes og Parkinsons.
Kvaliteten på kaffebønner er meget blandet, som med alt andet. Den billige kaffe i supermarkedet er typisk en blandingskaffe, hvorfor mange foretrækker de dyre hele kaffebønner til maling derhjemme. Kvaliteten af kaffebønnerne afhænger også af hvor den kommer fra og om kaffebærrene er håndplukkede.
Kaffens historie
Det menes at den første kaffe kom til Danmark tilbage i midten af 1600-tallet. Kaffen blev i løbet af 1700-tallet samlingspunktet for tidens fine fruer og frøkener, i selskab med Madam Blå.
I dag er Brasilien den største kaffeproduktion og eksporterer til hele verden, her er meget af arbejdet foretaget af maskiner.
Umiddelbart inden 2. verdenskrig, var Danmark den mest kaffedrikkende nation i verden. Efter krigen fik kaffemaskinen sit indtog og blev fast inventar i næsten ethvert hjem. I 1990’erne begyndte man at kunne finde stempelkanden i de mere trendy køkkener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *